Sådan får du internettets billigste kviklån i 2020

Dette indhold er sponsoreret

Nogen gange når budgettet er for stramt, kan det være nødvendigt, at få en finasiel håndsrækning en gang imellem. Det kan være der er kommet en dyr tandlægeregning eller, at der er en dyr udgift til forsikringer man ikke havde tænkt over. Hvis det slår hullet ud af budgettet kan det være nødvendigt at låne sig til penge. Dog skal man passe på, da der er mange kviklån derude, der har vanvittigt høje omkostninger. Hvis man gerne vil have en komplet guide til kviklån findes der en på linket her. I denne artikel giver vi blot enkelte gode råd, der kan spare dig en formue, når du skal kigge på lån, der kan dække ubehagelig udgifter til budgettet. Vi gennemgår to tips til at finde et billigt kviklån, og ridser kort op, hvordan den nye lovgivning on kviklån for 2020 ser ud.

Tjek de vigtige nøgletal, og lav din research ordentligt

Der er enkelte vigtige nøgletal, der er vigtige at fokusere på, når man skal optage kviklån. Hvis man holder høje med disse, er det nemt at gennemskue, hvor meget lånet reelt set koster. Det første er den årlige omkostning i procent (ÅOP), der beskriver, hvor meget man skal betale procentuelt pr. år. Hvis det er lån med kort løbetid, er denne dog mindre vigtig, men kan stadig indikere, hvorvidt det er et dyrt eller billigt lån. Dernæst skal man kigge på de gebyrer og afgifter, der er forbundet med at optage lån. Mange lånefirmaer tilbyder superbillige renter og lav ÅOP, men tjener deres penge ved at tage penge for obskure og finurlige gebyrer, der ikke findes hos pengeinstitutter. Den vigtigste parameter er dog renten, og specielt hvilken rente, der kommer på hvis du ikke betaler til siden. Det kan ofte ende med at blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis ikke du betaler til tiden. Pas derfor på med, hvad du skriver under på, og læs altid kontrakterne før du bekræfter lånet.

Ny lovgivning om kviklån i 2020

Stort set alle partier var enige, da der skulle laves en ny aftale om kviklån i 2019. Det betyder, at der fra i år er ny regler for kviklån. Det lægger et maks på 35 % i ÅOP og reklamer forbydes for lån, der har en ÅOP over 25 %. Desuden lægges der et omkostningsloft på, så kviklånsfirmaer ikke kan tage mange tusinde kroner for behandling af lånet. Sidst men ikke mindst kommer der undervisning i privatøkonomi på skemaet i folkeskolen ligesom, der bliver tilbudt gældsrådvning for de mest udsatte. 

Scroll to Top