Få godkendt en låneansøgning på trods af RKI

Som udgangspunkt vil de færreste banker og butikker ikke røre ved en person der står registeret i RKI og det kan være svært at få et banklån, et dankort, sågar et telefonabonnement kan det være svært at få. Nogle online bankudbydere tilbyder dog stadig lån til personer der står i RKI, men hvor de ellers stiller få krav til låneansøgere er lånene både dyrere og der stilles flere krav blandt andet en individuel kreditvurdering. lån trods RKI bør derfor overvejes nøje inden.

Hvad er RKI?

RKI er et register der registere dårlige betalere og hvor banker og butikker kan indhente oplysninger inden de bevilger et lån eller et abonnement. Som regel får man et nej hvis man står i RKI. Du står i RKI så længe gælden ikke er betalt. Dog max. 5 år så bliver registeringen slettet. Registeringen bliver også slettet, så snart du har betalt din lån og du kan efterfølgende låne penge på samme vilkår som alle andre. 

Lån online 

Uanset om du er i RKI eller ej er det en god ide at ansøge mere end et lån, så du er sikker på at du har fundet det bedste og billigste lån. Derfor bør du søge mindst 3 forskellige låneudbydere selvom du står i RKI.

Få styr på din økonomi

Hvis du overvejer at låne penge til trods for at du står i RKI bør du overveje at låne penge til at betale din gæld som gør at du er registreret i RKI. Efterfølgende er det muligt at låne til en mere fornuftigt rente. 

Derfor bør du også starte med at undersøge din økonomi. Det er både hvad du har af indtægter og udgifter. Hvilke lån har du og hvad er deres løbetid. Det er typisk billigere at have et stort lån frem for flere små. Derfor kan det give god mening at prøve at låne ekstra og få betalt de gamle ud, så der kommer mere luft i budgettet.

Læg et budget så du har overblik over hvad du bruger dine penge på og hvor meget luft du har i din økonomi. Er din økonomi forsat meget stram bør du ikke låne flere penge med mindre det er til at betale gammel dyr gæld ud. 

 

Scroll to Top