Det skal du vide om Kviklån

Alle kan komme i situationer, hvor der er behov for penge nemt og hurtigt. Der er dog en del ting du skal have in mente, inden du optager et hurtigt lån, herunder et kviklån. Antallet af foretagede kviklån er desuden steget markant de sidste par år. For mere information omkring kviklån, læs gerne her de bedste kviklån i Danmark

Hvad er et kviklån? 

Det ligger i ordet betydning ”kvik” og er altså et hurtigt lån. Ved at optage et kviklån, overføres pengene til din konto inden for kort tid – nogle virksomheder udbetaler sågar kviklånet 15 minutter efter, at du har optage lånet. Det lyder yderst tiltagende, men husk altid på, at kviklån ikke er uden konsekvenser og det er rigtig vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvad det vil sige at optage et kviklån og hvad de tilhørende konsekvenser er ved det. 

Konsekvenser ved kviklån 

Da kviklån er så nemme og hurtige at optage, kan det hænde, at du acceptere et lån, som egentlig er for uoverskueligt for dig at tilbagebetale. Kviklån er for nogle et ”quick fix” og mange får derfor ikke sat sig ordentligt ind i vilkårerne og omkostninger forbundet med at optage lånet. Kviklån er nemlig oftest dyrere at optage end et almindeligt lån og du når hurtigt til et punkt, hvor du skylder mange flere penge end du har optaget. 

Mange optager et kviklån uden sikkerhed, hvilket betyder, at der faktisk ikke stilles krav til, hvad du låner til. Ved kviklån uden sikkerhed vil renten ligeledes være højere, da udbyderen af lånet ikke har sikkerhed i det du optager – de påtager sig med andre ord en større risiko. Optager du et forbrugslån i dit bank eller lignende til en bolig eller bil, kan banken tage sikkerhed i enten din bolig eller bil – og derved opnår du en langt lavere rente, da banken ikke har lige så stor risiko forbundet med at yde forbrugslånet. 

Hvornår er kviklån en fordel? 

Kvikæån vil være en god idé, hvis du står og skal bruge nogle penge her og nu. Det er desuden en god idé, hvis du kan betale lånet tilbage inden for kort tid – og gerne i løbet af meget få måneder. Hvis du kan vente med at optage kviklånet og eventuelt kan tage et forbrugslån i stedet, vil det være en god idé, da du som låntager er bedre stilling ved forbrugslån end kviklån. 

For mere information, læs her de bedste kviklån i Danmark

Scroll to Top